Güncel Android Haber ve Uygulamaları

Alan Sınavı Yapılacak 15 Bölüm Resmi Açıklama

2013 KPSS' de yapılacak olan Branş (Alan) sınavı ile alakalı hem Milli Eğitim Bakanlığı hemde ÖSYM' den resmi açıklama geldi.

MEB ve ÖSYM' den yapılan resmi açıklamaya göre 15 bölüme 13 Temmuz 2013 tarihinde Branş sınavı yapılacak ve öğretmen adayları için KPSSP10 puanının yanı sıra KPSSP121 puanı da hesaplanacak.

İşte 2013 KPSS' de alan sınavı yapılacak 15 Bölüm ve sınav ile alakalı detaylar. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığı' nın 9 Aralık 2012' de Alan sınavı ile alakalı yapmış olduğu duyuru
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
BASIN AÇIKLAMASI
Son günlerde basında öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavına ilişkin hatalı haberler üzerine açıklama yapılmasına gerek görülmüştür.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerimizin yetiştirilmesi, seçilmesi ve geliştirilmesi süreçleriyle ilgili çok önemli adımlar atmıştır ve bu süreçleri çalışmalar tamamlandıkça kamuoyuyla paylaşacaktır. Bu çalışmalar kapsamında öğretmen adaylarımızın atama sürecinde seçilmesi amacıyla ilk kez alan sınavı uygulamasına geçileceği duyurulmuştur.

Ancak alan sınavlarının kaç alanda yapılacağı ve ağırlığının hangi oranda olacağı konusunda çeşitli haberler çıkmış, bunlar da kamuoyunun yanlış bilgilenmesine yol açmıştır.

Bakanlığımız ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasında yapılan çalışma neticesinde öğretmen adaylarına uygulanacak alan sınavının 2013 yılında 15 alanda yapılmasına karar verilmiştir. 06-07 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak KPSS'de genel yetenek bölümünün ağırlığı yüzde 15, genel kültür bölümünün ağırlığı yüzde 15, eğitim bilimlerinin oranı yüzde 20 olacaktır. 13 Temmuz 2013 tarihinde yapılacak alan sınavının ağırlığı ise yüzde 50 olarak belirlenmiştir.
Alan sınavı yapılacak öğretmenlikler ise;
1. Türkçe
2. İlköğretim Matematik
3. Fen Bilimleri / Fen ve Teknoloji
4. Sosyal Bilgiler
5. Türk Dili ve Edebiyatı
6. Tarih
7. Coğrafya
8. Matematik (Lise)
9. Fizik
10. Kimya
11. Biyoloji
12. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
13. Almanca
14. Fransızca
15. İngilizce
branşlarında olacaktır.
Dolayısıyla, Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadan konuyla ilgili çıkabilecek her türlü spekülatif açıklamalar veyahut haberler ihtiyatla karşılanmalıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Milli Eğitim Bakanlığı' nın basın açıklamasına göre 2013 KPSS' de Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/ Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilimler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Dün Kültür ve Ahlak Bilgisi,Almanca, Fransızca ve İngilizce bölümlerine ALAN SINAVI yapılacak.

ÖSYM' nin 2013 KPSS Alan sınavı ile alakalı 10 Aralık 2012 tarihinde paylaştığı basın duyurusuna bakacak olursak. 
BASIN DUYURUSU (10 Aralık 2012)
Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 
 Bazı basın kuruluşlarında Öğretmen Alan Sınavı ile ilgili görülen tartışmalara ışık tutmak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacı ile bu duyurunun yapılması gerekli görülmüştür. 

Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen istihdamı, KPSS Eğitim Bilimleri Testinin neticelerine göre gerçekleştirilmekle birlikte Bakanlığımızın talebi üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamında bir protokol imzalanarak aşağıda listesi verilen alanlarda öğretmenlerin atanabilmesi için KPSS Eğitim Bilimleri Testinin sonuçlarına ek olarak öğretmenlerin alan bilgilerinin de ölçülmesi amacı ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sonuçlarının da dikkate alınarak atamaların gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda, 2013 yılında Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) yapılmasına karar verilmiştir. ÖABT, 13 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav ve başvuru koşulları ile ilgili bilgiler KPSS Kılavuzunda adayların bilgisine sunulacak ve ayrı bir kılavuz yayınlanmayacaktır.

ÖABT’de adaylara kendi alanları ile ilgili 50 soru sorulacaktır. ÖABT’ye katılan adayların KPSSP10 puanı yanında oranları aşağıda verilen KPSSP121 puanı da hesaplanacaktır.
Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilecektir. 
                  Genel Yetenek Testi Genel Kültür Testi Eğitim Bilimleri Testi ÖABT

KPSSP121            0,15                     0,15                    0,20                      0,50 

Merkezimiz tarafından belirlenen alanlarda testlerin oluşturulması ve yürütülmesi için hazırlıklar başlatılmıştır. Kamuoyuna ve adaylara duyurulur. 
ÖSYM BAŞKANLIĞI
Kaynak : MEB , ÖSYM


0 comments :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...