Güncel Android Haber ve Uygulamaları

FM 2013 Türkçe Harfleri Ekleme Yaması

Football Manager 2013 Beta' nın dün yayınlanmasından sonra artık Football Manager 2013 keyfi başladı.
Football Manager 2013 ile birlikte oyundaki dil seçeneklerine Türkçe' de eklendi. Artık sözlük ile Football Manager oynama devri sona erdi. Gerçi birçok kullanıcı Football Manager sayesinde İngilizce öğrendi desek yanlış olmaz sanırım:)
Football Manager 2013 Beta Türkçe olarak yayınlandı fakat Türkçe karakterler konusunda bazı sıkıntıların olduğu daha önce buradaki yazımızda belirtmiştik. Yaşanılan bu sıkıntılara Sigames' in resmi araştırma sitesi olan Turksportal tarafından yayınlanan bir yama ile son veriyor.
FM 2013' de Türk oyuncular, kulüpler ve şehirler için ı, İ, ş, Ş, ğ ve Ğ harflerini kullanamıyoruz(FM 2014'te bu sorun büyük ihtimalle ortadan kalkacak).

Bu sorunu gidermek için bu dosyayı bilgisayarınıza indirip, içindeki .dbc dosyasını
/Documents/Sports Interactive/Football Manager 2013/editor data klasörüne kopyalayıp, oyun açarken bu editör dosyasının seçili olmasını sağlayın.
Editör data klasörü yoksa kendiniz oluşturunuz.
Bu yama sadece yeni oyunlarda aktif olacaktır. Gördüğünüz hataları bu başlık altında belirtirseniz ilerleyen dönemlerdeki çalışmalarda bu hataların ortadan kalkmasını sağlayacağız.
2 Kasım' da full oyuna geçişte bu yama sorun teşkil etmemektedir. Zaten aynı yamayı Full versiyonda da Türkçe karakterler için kullanmanız gerekmektedir.
Türkçe yamayapılırken programın Türkçe karakterleri tanımamasından kaynaklı bir sıkıntıdan dolayı bu harfler oyunda yer almamaktadır.
Football Manager 2013 Full versiyonda da yaşanacak olan Türkçe karakter sıkıntısı umarım FM 2014' de olmaz.
Kaynak : Turksportal


1 yorum :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...