Güncel Android Haber ve Uygulamaları

FM 2012 Koflok's Goals 2012 Taktiği İndir

FM 2012 çıktığından beri FM oyuncularının aradıklarından biri de başarılı bir taktiktir.Bu taktik öyle olmalıdır ki hem gol yollarında etkili hem de defans açısından sağlam durmalıdır. FM 2012 Koflok's Goals 2012 Taktiği de bu tip taktiklere aday gözüküyor. Bu taktik Barcelonanın ya da başka bir takımın birebir taktiği değildir.Bu yüzden benim orta saham neden barcelona gibi paslaşmıyor diye söylenmeyin şimdiden söylüyorum. Pozisyon yakalamada %50'den fazla oran verilen bir taktik olduğundan her maç gol ya da goller bulma ihtimaliniz yüksek.
DİZİLİŞ

Bu taktik için 4-1-2-2-1/4-3-3/4-5-1 denmiştir fakat önemli olan taktiğin adından çok işlevidir bana göre.Taktikte 4 defans 1 defansif orta saha, 2 orta saha, 2 kanat adamı ve tek forvet vardır.
Orta sahalardan biri çift yönlü ortasaha diğeri de oyun kurucu özelliğinde olmalıdır.Kanattaki 2 oyuncu gizli(inside) forvet olmalıdır ki içeri girip gol atmaya çalışsınlar.

Kurulum
Belgelerim\SportsInteractive\FootballManager2012\tactics içine indirdiğiniz dosyayı atınız.



Taktik demoda Arsenal ve Napoli takımlarına uygulanmıştır.Sonuçlar:
Koflok Taktiğini İndirmek İçin Tıklayınız



OYUNCULAR

Kaleci(Goalkeeper): Ne kadar iyiözellikleri olursa o kadar iyi

Merkez Defans (Sol): Bu defansın hızı ve hızlanması iyi olmalıdır.Diğer yüksek olması gereken özellikleri:Markaj, Top Çalma(tackling), Önceden Sezme (anticipation), Konsantrasyon
( consentration)

Merkez Defans(Sağ): Bu defans güçlü ve uzun boylu olmalıdır.Serbest vuruşlarda uzun olmanın avantajını kullanır. Yüksek olması gereken özellikleri: Jumping(zıplama), heading(kafa vurma), markaj, top çalma(tackling), Anticipation( önceden sezme), positioning( pozisyon alma)

Full backs (Full bekler): Hücumda kanattaki adamlarınız içeri kat etmek için koşular yaptıklarında onların boşluklarını doldurmak için beklerinizin hızlı ve sağlam olması lazımdır.Önemli özellikleri: Hızlanma(acceleraiton), Pace(hız), Marking(markaj), Tackling(top kapma), Crossing, Work Rate( Çalışkanlık)

Defansif Ortasaha (Defensive Midfield): Orta sahanın bel kemiği olacak özellikleri barındırmalıdır. Rakip kontra atağa çıkarken onları kesecek, kendi takımı hücuma çıkarken gerektiğinde hücuma katılıp katkı yapabilecek biri olmalıdır.Önemli özellikleri: Tackling(top kapma), Work Rate( çalışkanlık), Stamina(dayanıklılık), Anticipation( önceden sezme), Heading( kafa vurma), Strength(Güç)

Central Midfield(Orta Saha) (Left) : Çift yönlü ortasaha oynayabilecek özellikleri olması gerekir(Teknik ve fizik) .Orta sahada yeri geldiğinde oyunun temposunu artırabilmeli, yeri geldiğinde ise düşürebilmelidir. Önemli Özellikleri: Pas, Creativity (Üretkenlik), Decision( kararlılık), Teamwork (takım çalışması), Composure(Soğukkanlılık)

Central Midfield (Right): Esas oyun kurucumuz olacağından yüksek teknikli bir oyuncu olmalıdır.Rakip defans içine kat edip öldürücü paslar atabilmelidir.Örnek: Iniesta
Önemli özellikleri: Dribbling, Creativity( üretkenlik), Passing, Flair(yetenek), Teamwork (Takım çalışması), Composure( Soğukkanlılık)

Wingers(Kanat adamları): Gizli forvet(İnside Forvard) özelliği aktif olması gerektiğinden bu oyuncuların AMR/FC , AML/FC, AMRL/FC özelliklerinden biri olması taktiğin işlemesi için önemlidir. Elinizde AMR ya da AML varsa antremandan forvet mevkisini seçip forvete alışmalarını sağlayabilirsiniz. En önemlisi de sağ kanada sol ayağını iyi kullann, sol kanata da sağ ayağını iyi kullanan oyuncuları koyarsanız gol atma ihtimalleri artar.Önemli özellikler: Dribbling, Acceleration( hızlanma), Flair( yetenek), Teamwork( takım çalışması), Composure( Soğukkanlılık)

Striker(Forvet) : Takımın en önemli oyuncusudur. Golcülüğü düşük bir tek forvet tüm takımın oyununu bozar ve gol yolları hep sıkıntı olur. Hem golcü hem de yeri geldiğinde asist yapabilecek kadar iyi biri olmalıdır.Hedef oyuncu(Target Man) ya da Fırsatçı Golcü özellikleri seçilebilir.Örnek:Hulk. Önemli Özellikler: Finishing(Bitiricilik), Dribbling, Flair(yetenek), Acceleration( hızlanma), Agility( Çeviklik), Off The Ball( topsuz alan), Anticipation( önceden sezme), Composure( Soğukkanlılık). Ayrıca Strength(Güç) ve Balance(Denge) özelliklerinin iyi olması büyük avantaj sağlar.

Sezon öncesi takıma yeni transferler yaparsanız onları Teamwork(takım çalışması) antremanına alın ki takıma alışsınlar.
Alıntıdır.


0 comments :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...