Güncel Android Haber ve Uygulamaları

Staj Defteri-Üretim Stajı-GAZİ FİŞEK FABRİKASI 7


Patlayıcı ve parlayıcı maddelerin işlendiği ortamlarda bağıl nemin % 60’ ın altına düşmemesi sağlanmıştır.

Elektrik telleri, patlayıcı - parlayıcı maddeler bulunduran binaların en az 15 metre açığından geçmektedir.

Patlayıcı, parlayıcı işyerlerinde, emniyet ve verimlilik göz önünde bulundurularak en az patlayıcı - parlayıcı ile en az personelin birarada bulunması için gerekli önlemler alınmaktadır.

Depolarda Alınan Güvenlik Onlemleri

Depoların zemini, şaplı beton mozaik veya linolyum gibi maddelerle döşenmek suretiyle barut ve patlayıcı madde tozlarının kolayca silinip temizlenmesi sağlanmıştır.

Deponun duvarları nem nüfuzuna mani tertipte bir harç ile sıvanmış pencerelerin çatıya yakın yükseklikte ve güneş ışığının doğruca girmesine engel olacak şekildedir.

Barut ve patlayıcı madde depoları taş örgü veya beton bir sütre ile çevrilmiştir ve sütrenin en yüksek noktası bina çatısını en az bir metre geçmeli ve en üstündeki genişliği daimi olarak bir metredir.

Döşemelerdeki çivi başları, gömülüp, macunlanmıştır ve döşemelere antistatik malzeme veya linolyum örtülmüştür.

Depolardaki barut ve patlayıcı madde sandık ve varilleri hiç bir surette yere atılmamakta, düşürülmemekte, sürüklenerek çekilmemekte ve etrafa çarptırılmamaktadır.

Barut ve patlayıcı madde depoları dahilindeki sandıklar depo memurunun sorumluluğu altında depo hizmetlerine vakıf emniyetli şahıslara taşıttırılmaktadır. Yabancı işçiler barut ve patlayıcı madde sandık veya varillerini ancak depo kapılarına kadar getirebilmektedirler ve depolardan çıkarılacak olanları da depo kapılarından almaktadırlar.

İçinde barut ve patlayıcı madde bulunan sandık ve varilleri açmaya mahsus bilumum aletler demir ve çelikten olmayıp, bakır, bronz, alüminyum, pirinç gibi yumuşak malzemeden yapılır.

Barut ve patlayıcı madde varil ve sandıkları depolarda doğrudan doğruya zemine oturtturulmayıp hava cereyanı temin edilecek şekilde 10 cm boşluk kalmak üzere kalın kalaslar üzerine istif edilmiştir. Sandık ve varillerin duvara gelen taraflarında duvarlarla aralarında boşluk bırakılmıştır.

Depo hudutlarında ve dahilinde aşağıda yazılı levhalar vardır:

a) Depo hudutları üzerine ‘ Tehlikeli maddedir girilmez’ levhası asılıdır.

b) Depo içinde uygun yerlere depolara ait genel kurallar ve emniyet tedbirleri, özel kural ve nizamları, stok istifleri sıralarına, patlayıcı maddenin cinsi ve miktarını bildiren levhalar asılmıştır.

c) Barut ve patlayıcı maddelerin imal ve depoya giriş tarihlerini ayrı ayrı gösteren levhalar asılıdır.

Depo civarında kuru ot, saman, kağıt, benzin, gaz, ispirto, mazot, motorin gibi kendi kendine veyahut herhangi bir tesirle kolayca tutuşabilece maddelerin bulundurulması yasaktır. Depo binalarından 50 metre çevreye kadar olan yerler kuru otlardan temizlenmiştir.

Atış ve Test Poligonlarında Alınan Güvenlik Önlemleri

Atış ve test atışları, poligon şefi veya işletme müdürlüğünün yetkili kılacağı bir uzman personel nezdinde yapılmaktadır.

Atışı bir eleman yapmaktadır, atış odasında ondan başka kimse bulunmamaktadır. Atıcı mermiyi namluya koyduktan sonra, ateşleme ipini dışarıdan çekmektedir.

Tartım odasında hiç bir suretle sigara içilmez. Oda zemini su ile nemlendirilerek, temizlik ve tertibe azami itina gösterilir.

Makina, Tesis ve Diğer Bütün İşyerlerinde Alınan Güvenlik Önlemleri

Tezgah, tesis veya aparatları kullanan personel, o işin ve koşulların gerektirdiği koruyucu teçhizatı bu konuda hazırlanan talimatlara göre kullanmakta, tavır ve hareket tarzını buna göre düzenlemektedir.

İşyerinde kaza unsuru olabilecek tehlike kaynağı araştırılıp bulunmakta ve tehlike kaynaklarının ortadan kaldırılması yoluna gidilmektedir. Bu mümkün olmadığı takdirde imalat yöntemlerinin tezgahın veya tesisin bir takım tadilatlar veya ilavelerle tehlike kaynaklarının zararsız hale getirilmesi yoluna gidilmektedir.

Tehlike kaynaklarının zararsız hale getirilmesi konusunda, tel kafesler, muhafazalar, çift el kumanda tertibatlarının kullanılması gibi konular araştırılmakta ve uygulanmaktadır.

Personel, yapmakla görevli olduğu işi, o işin yapıldığı tezgah ve tesisin, uyguladığı yöntemler konusunda devamlı eğitilmekte ve uyarılmaktadır.

Taşıma esnasında ve araçlarla çalışılırken personele, tesise, eşyaya ve araca zarar vermeyecek şekilde tedbir alınmaktadır.

Tehlikeli, zehirli, kirli gazların veya tozların gerektiğinde işyeri ortamından giderilmesi için özel tesisler yapılması konusunda ilgili girişimlere geçilmektedir.

Teknik Emniyet’ in gereklerine uygun seviyede yeterli bilgi ve bilinçle işletme tarzının saptanması konusunun önemine ilişkin şöyle bir örnek verilebilir:

Hava kompresörlerinde tehlike kaynağını hava silindirleri ve valflerini yağlamakta kullanılan yağ teşkil etmektedir.Sıkıştırma, havanın sıcaklığını artırır. Eğer havanın sıcaklığı yeteri kadar olursa, yağın bir kısmı buharlaşarak basınç altında yoğunlaşmış olarak su ile karışık bir halde ayrıca toplanır. Blöf musluğu periyodik olarak açılıp bu yağ ve su karışımı dışarı alınmadığı takdirde, bu ayrılmış yağ bir yangın ve yağın buharları da patlama kaynağı olur. İnsan sağlığının ve işin emniyetinin yanısıra işletmenin verimliliği yönünde talimatların etkinliği gözönüne alınır ve uygulamalar buna göre yapılır.

İş Kazalarının İncelenmesi, Raporlandırılması, Analizi ve İstatistiklerinin Tutulması

Kazanın İncelenmesi ve Rapor Düzenlenmesi:
İş kazası hallerinde:

Kaza, kazanın olduğu birim ilgililerince, İşletme Müdürlüğüne ve Teknik Emniyet birimine anında bildirilmektedir.

Kazanın olduğu birim amirine, en geç 48 saat içinde, kaza ile ilgili yeterli inceleme yapıldıktan sonra ‘ Kaza Raporu’ (EK-4) 4 nüsha olarak düzenlenip ve Teknik Emniyet birimine verilmektedir.Raporun bir nüshası Teknik Emniyet’te dosyalanmaktadır. Bir nüshası kazalının sicil dosyasına konulmakta, bir nüshası sağlık servisine ve bir nüshası da (gerek görülürse) SSK’ya gönderilmektedir.

Kaza raporunda, işyeri amirinin kaza hakkındaki düşüncesi açık ve yeterli olarak yer almaktadır.

Kaza raporundaki bütün imzalar tamamlanmadan hiçbir işlem yapılmamaktadır.

Teknik Emniyet yetkilisi kaza yerinde gerekli incelemeyi yapana kadar, kaza yeri ilgili birimce olduğu gibi korunmaktadır.

İş akışı içinde meydana gelen fakat önemli olmayan çizikler, vurma ve çarpmalar, oyun ve kavgalar için; iş hekiminin görüşü alınmak kaydı ile ‘İş Kazası Raporu’ düzenlenmemektedir.

Kaza raporu düzenlenmesinde uyuşmazlığa düşülmesi halinde İşçi - İşveren İlişkileri Şubesi Müdürlüğünün görüşü alınmaktadır.

Teknik Emniyet birimleri ayrıca iş kazasının önemini dikkate alarak meydana gelen iş kazası hakkında, Kazalının İfade Tutanağı (EK-5), Kaza Tanığı İfade Tutanağı(EK-6), Kaza İrdeleme Raporu (Fenni Rapor ) (EK-7) formlarından ikişer suret düzenlenerek iş kazası raporu ile birlikte muhafaza etmektedir.

Yıllık olarak, gerçekleşen iş kazası istatistikleri tutulmaktadır. Şirkette, iş günlerine göre kaza saatleri (EK- 8), iş kazalarının yaralanma şekillerine göre pareto analizi (EK- 9), oluş şekillerine göre vücudun yaralanan kısımları (EK- 10), atölyelere göre vücudun yaralanan kısımları (EK- 11) ve iş kazası yapan atelyelerin kaza sıklık ve ağırlık oranları (EK- 12)’na ait kaza istatistikleri tutulmaktadır.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu

Şirket genel müdürü tarafından atamaları yapılan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu üyeleri, 1475 sayılı İş Kanunu, 506 sayılı SSK Kanunu ve bu kanunlara göre düzenlenmiş İş Güvenliği Mevzuatı gereğince, ayda en az bir toplantı yapmak durumundadırlar. Gerektiğinde toplantı sayısı artırılmaktadır.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulu, kurul başkanı başkanlığında toplanır. Üyeleri :
- Teknik Emniyet müdürü
- İşyeri hekimi
- Sosyal İşler şef veya uzmanı
- İşyeri şeflerinden bir tanesi
- Sivil Savunma uzmanı
- 2 tane işyeri temsilcisi

İşçi sağlığı ve iş güvenliği toplantıları sonucunda, önlem ve uygulamalar konusunda alınan kararlar ‘Tutanak’ olarak belgelenip arşivlenmektedir. ’ 98 yılında arşivlenen tutanaklar aşağıdadır:

OCAK AYI
- A şahsının sağlık servisince takip edilerek tedavisinin yapılması,
- X ve Y şahıslarının halen çalıştıkları işletme müdürlüğüne bağlı şubelerde hafif işlerde çalıştırılması,
- Tav ocakları için kapılara plastik kapı takılmasına rağmen, ocaklardan çıkan duman az da olsa orada çalışanları rahatsız etmektedir. Mevcut aspiratörün daha etkili hale getirilmesi için çalışma yapılması,
- B şahsı ile ilgili raporlar görülmüştür. Hastada 13 adet çeşitli büyüklüklerde Bilaterol böbrek taşları mevcuttur. Tedavi olarak E.S.W. L. yöntemi uygulanacaktır. Adı geçen hasta taş kırma operasyonu uygulanan günlerde saat 13.00’ten itibaren iki saat hastaneye gidip dönecektir. Gerek idarî formaliteler açısından, gerekse insanî açıdan gereken kolaylığın gösterilmesi kurul tarafından uygun görülmüştür.

ŞUBAT AYI
- Şirkette çalışan işçi vasıflı elemanların odiyolojik muayenelerinin, iş hekimliğinin koordinesi ile sağlanması,
- Daha önce tesbit edilmiş olan gürültü seviyelerine göre verilen kulaklıkların takibi, almayanlara kulaklık temin edilerek verilmesi, kullanmayanlara, kullanmaları için uyarı ve ikazın yapılması,
- Tamir Bakım şubesinde, tezgah tamir ve bakımcısı grubunda çalışanlar, zaman zaman haricî görevlere gittiklerinde ihtiyaç duyulduğu için işyerinde kullanılmak üzere deri gocuk verilmesi,
- Şirket yemekhanesinin mutfak kısmının zemininin seramikle kaplanması, yemek dağıtım bölümlerinde kullanılan yemek muhafazası için akodiyon kapıların yapımının hızlandırılması,

MART AYI
- Yeni gelen işçilere çalıştığı işyeri ve operasyonla ilgili eğitim verilerek, eğitim verildiğine dair belgelerin şahsi dosyalarına konması, çalıştıkları yerlerin özelliğine göre tahaffuz malzemelerinin bir an önce verilmesi,
- Şubelerdeki su içme tanklarının ivedilikle temizliğinin yapılması,
- Şubat ayı toplantısında, mutfak zemininin seramik yapılmasına karar verilmişti. Mozaik olan mutfak zemininin geçici olarak mozaik silme makinesiyle temizlenmesi kurul tarafından uygun görülmüştür.

NİSAN AYI
- İşyeri hekiminin önerileri doğrultusunda, C şahsının sağ kolunda (CA)hastalığı olması sebebiyle, tedavi için hastaneye gidiş ve gelişlerinde kendisine gerek formaliteler açısından, gerekse insanî açıdan gerekli kolaylığın gösterilmesi
- Bakım - Onarım şubesine sıcak su tesisatının yapılması kurul tarafından uygun görülmüştür.

MAYIS AYI
Yapılan toplantıda genel konular ve bundan evvelki toplantılarda alınan kararlardan uygulamaya konulmayan kararların bir an önce yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştır.

HAZİRAN AYI
- Şirkette iki adet sağlık memuru kadrosu olmasına rağmen, sağlık memuru sorununun çözümlenmediği,
- Tinerle, trikloretilenle, asitle yıkamalarda, fosfat kaplamalarda çalışanlara verilmekte olan plastik eldivenlerin sağlıklı ve dayanıklı bir şekilde alınmasının sağlanması,
- Çelik çekirdek şubesinde çalışmakta olan; E şahsının sağlık raporuna uygun olarak hafif işlerde çalıştırılması hususunda gerekli yardımın gösterilmesi,
- Hatalı fişeklerin, kapsüllü kovanın ve diğer patlayıcıların imha edilebilmesi için fesih ocağının yapılması,
- Kovan şubesinde çalışmakta olan F şahsının sağlık raporunda belirtildiği, akciğer rahatsızlığı nedeni ile sağlığına uygun kısımlarda çalıştırılmasının uygun olacağı,
- Şirketin güvenliği ve emniyeti açısından, şirketin sahasındaki otların biçilmeyen yerlerin biçtirilmesi veya traktörle sürülmesi, biçilen otların ve ağaçlardan kesilen odunların ivedilikle imhası ( yakılarak, satılarak) kurul tarafından uygun görülmüştür.

TEMMUZ AYI
Kurulun Temmuz ayına ait toplantısında, G şahsının sağlık durumu göz önüne alınarak, gerekli değerlendirme yapılmıştır. Bu değerlendirmeler sonucunda G şahsının teşhis ve tedavisi sonuçlanıncaya kadar, atölye ortamından uzakta bulunan, kendisinin bağlı bulunduğu İşletme Müdürlüğü bürosundaki büro hizmetlerine yardımcı olması hususunda görüş birliğine varılmıştır.

AĞUSTOS AYI
- Şirketin sağlık servisine sağlık memuru alınması hususunda, Şubat, Eylül, Ekim 1997 ve Haziran 1998 İşçi Sağlığı ve İş Güveliği Kurulu’ nun kararları mevcut olmasına rağmen bugüne kadar sağlık memuru temin edilmediği, acilen sağlık memuru temin edilmesi,
- Sigara içme odalarının boya ve badanalarının yaptırılması,
- Ağır işçilere sağlıklı bir dinlenme yeri yapılması,
- Yemekhane altındaki işçi soyunma ve el yıkama yerlerine şehir şebeke suyu bağlanması kurulca uygun görülmüştür.

Meslek Hastalıkları

M.K.E. Fişeksan’ da şu ana kadar herhangi bir meslek hastalığına rastlanılmamıştır. Atölyelerde meslek hastalığına sebep olabilecek etkenler şunlardır:

- Gürültü
- Trikloretilen
- Tiner
- Kurşun

Genellikle tüm atelyelerde gürültü vardır. Gürültü, geçici veya sürekli işitme kaybı oluşturabilecek düzeydedir. ( > 85 dBA ) Bu problem için tüm işçilere, imza karşılığında, kulak tıkacı verilmiştir.

Kurşun ocaklarında oluşabilecek hastalıklar, kurşun zehirlenmesi ve bir tür anemidir. Kurşun ocaklarında, trikloretilen ve tiner kullanılan ortamlarda çalışan işçiler periyodik olarak üç ayda bir Meslek Hastalıkları Hastahane’ sine gönderilerek muayeneleri yapılmaktadır.

Bu tip yerler için zehirlenmeleri ve diğer hastalıkları önlemek için iyi bir havalandırma sistemi kurulabilir.


HİZMET İÇİ EĞİTİM

Düzenli olarak yılda en az bir kez her şube ayrı ayrı biraraya getirilip gerekli konularda eğitimler verilmektedir. Çalışma yerine uygunluk, patlama olmaması için önlemler, uyarılar ve çalışma talimatları hususunda hatırlatmalar yapılmaktadır.

İşe yeni alınan bir işçi mutlak surette eğitime tabi tutulmaktadır.

Patlayıcı madde işlenen işyerinde toplam işçilerin % 5’i (ve 3 kişiden az olmamak üzere) ilk yardım ve kurtarma kursu görmektedir.

Toplam Kalite Yönetimi kapsamında, işçilerin kalite konusunda bilgilendirilmeleri sağlanmaktadır. Oluşturulan kalite çemberleri düzenli olarak ayda bir kez toplanmaktadırlar.

Eğitime katılanlar:

  • Teknik Emniyet müdürü
  • İlgili şubenin müdürü
  • İşletme müdürü
  • İlgili atelye şefi

Şirket bünyesinde veya şirket dışı eğitim kuruluşlarında, kalite, verimlilik, emniyet ve teknik konularda düzenlenen eğitim çalışmalarından bazıları şunlardır:

  • 23-24 Şubat 1998’ de işçi sağlığı ve işçi güvenliği semineri
  • 25-26 Şubat 1998’ de konfigürasyon eğitimi
  • 26 Şubat - 6 Mart 1998’de iş etüdü semineri
  • 2-7 Mart 1998’ de hidrolik ve elektropnömatik semineri
  • 16-17 Mart 1998’ de kalite ve verimlilik semineri
  • 16-17 Mart 1998’ de 5S endüstriyel temizlik ve düzen eğitimi
  • 18-20 Mart 1998’ de TSE’ den ISO 9000 kalite sistem dokümentasyonu eğitimi
  • 8-23 Mayıs 1998’ de kuruluş içi sistem denetçisi eğitimi
  • 15-26 Haziran 1998’ de ilk yardım semineri
  • 17-19 Haziran 19982 de TSE’ den iç tetkikçi eğitimi


ARAŞTIRMA - GELİŞTİRME FAALİYETLERİ

Milli Savunma Bakanlığı’na yönelik önemli bir AR-GE faaliyetleri bulunmamaktadır. İç piyasanın cüzi ihtiyaçları nedeniyle etüd programına alınmış olan .357 Magnum ve .30-.06 Spr. fişeklerin pilot üretiminin yapılabilmesi için mevcut üretim tezgahlarında üretimi durdurmak gerekmektedir. Ancak, sipariş yoğunluğunun çok yüksek olması ve bu fişeklere olan iç piyasa ihtiyacının çok az olması nedenleri ile mevcut üretimi durdurmak, sipariş teslimatlarını aksatacağından, üretimleri yoluna gidilememektedir. MKEK Satış Mağazası ihtiyacı cüzi miktarlardaki üretimi yapılmayan bu tür fişekler, şirketçe ithal edilerek talep karşılanmaktadır.

Yurt dışı ilk madde bağımlılığının azaltılmasına yönelik olarak sürdürülen AR-GE faaliyetlerinden birisi 20 mm M52 A3 B1 elektrikli kapsül etüdüdür. Etüd, son aşamaya getirilmiş, gerekli test ve kontrol cihazları temin edilmiştir. Ancak, seri üretime geçilebilmesi için teknik bilgi ve üretim eğitimi ihtiyacı olduğu anlaşılmıştır. Bu konunun çözümü için yurt dışı üretici firmalarla görüşmeler yapılmaktadır. Yine yurt dışından temin edilen 20 mm M505 A3 tapanın Kurum imkanları ile üretimi konusunda MÜHİMMATSAN A.Ş. tarafından yapılan etüd çalışmaları son aşamaya getirilmiştir.

M.K.E.K. Fişeksan, AR-GE Faaliyetleri AR-GE ve Bakım Onarım ünitelerinin birlikte çalışmaları suretiyle daha çok verimliliği ve kapasiteyi artırıcı faaliyetler olarak sürdürülmektedir. (Örneğin, otomatik besleme aparatlarının yapılması) AR-GE faaliyetleri, teknik ressamlar, makina ve kimya mühendisleri ve teknikerler tarafından yürütülmektedir. Bu konuda1993-1997 yıllarını kapsayan çalışmalar aşağıda açıklanmıştır:

—Kurşun çekirdek presi revizyonu (Yurt içi ve Şirket imkanları ile)
—12,7 mm M8 Çelik çekirdek tav ocağının 7,62 mm’ ye revizyonu (Şirket imkanları ile)
—Tabanca fişeği aksam üretim tezgahları revizyonu (12 adet) (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm, 20 mm ve tabanca fişekleri göz muayene tezgahları revizyonu (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm Kovan boy kesme tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—Tabanca ve 7,62 mm fişek otomatik doldurma sistemleri (Şirket, Kurum ve yurtiçi imkanları ile)
—Tabanca fişeği mermisi kurşun tel çekme tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—Tabanca fişeği kovan hadde tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—7,62 mm Kovan ağız tavı tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—7,62mm Kapsülleme tezgahının 9 mm kapsülleme tezgahına dönüştürülmesi (Şirket imkanları ile)
—Tabanca fişek aksam atelyesi tezgahlarından 4 adedinin avara sistemden
kurtarılarak akuple motor ile tahrikli hale getirilmesi (Şirket imkanları ile)
—Tabanca fişeği kovan cep tezgahına besleme aparatı yapılması (Şirket imkanları ile)
—7,62 mm Fişek muayene tezgahlarına otomatik besleme aparatı yapılması (8 adet, 8 işçi tasarrufu) (Şirket ve Kurum imkanları ile)
—7,62 mm Kovan 1. hadde tezgahı revizyonu (2 adet) (Şirket imkanları ile)
—7,62 mm Kovan son boy kesme tezgahı revizyonu (2 adet) (Şirket imkanları ile)
—7,62 mm Kovan 2. hadde tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm Kovan boy kesme tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm Kovan 1. hadde tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm Kovan cep tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—20 mm Kovan cep tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—20 mm Kovan 2. hadde tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—20 mm Kovan 1. hadde tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm Kovan 1. hadde tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—Tav ocağı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—Tav ocağının paletli konveyörünün yenilenmesi (Şirket imkanları ile)
—Mayon çelik kumlama tezgahı revizyonu (Şirket imkanları ile)
—9 mm x 19 kovan çaplama tezgahı için kovan taşıma ve besleme aparatı yapılması (Şirket imkanları ile)
—20 mm Fişek gözle muayene tezgahının beslemesinin pnomatik sisteme çevrilmesi (Şirket imkanları ile)
—12,7 mm Fişek gözle muayene tezgahının beslemesinin pnomatik sisteme çevrilmesi (Şirket imkanları ile)
—7,62 mm Kovan Tırnak Açma tezgahının düz kayış sisteminin V kayış sistemine çevrilmesi ve tezgahın revizyonu (2 adet) (Şirket imkanları ile)
—20 mm Fişek Terkip Tezgahına mermi besleme aparatı yapılması ve durdurma mekanizmasının pnomatik sisteme çevrilmesi (Şirket imkanları ile)
—9 mm x 19 Fişek Göz Muayene Tezgahlarından bir adedinin besleme aparatı,diski ve besleme kanalının yenilenmesi (Şirket imkanları ile)
—7,62 mm Mayonlama tezgahına otomatik fişek besleme aparatı yapılması (5 adet) (Şirket imkanları ile)

Staj Defteri-Üretim Stajı-GAZİ FİŞEK FABRİKASI 8 İçin Tıklayınız


0 comments :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...