Güncel Android Haber ve Uygulamaları

Burçların Bayan Ruhu Üzerindeki Etkileri

Bazen ilk tanıştığımız kişilerde bile aklımızın köşesinde hemen burcunu sorma fikri olur, tabi bu fikir insanın yaşı ile gelişiyor. Çocukken sırf merak ettiğimiz için veya laf olsun diye sorarız karşımızdakinin burcunu, yaşımız arttıkça ise karakterini analiz etmek için… Peki gerçekten burçlar insan ruhu üzerinde etkili mi? Birçoğunuzun “Evet tabi ki” dediğini duyar gibiyim.

Karakterimiz zamanla yaşam tecrübelerimizin de katkısı ile doğuştan getirdiğimiz genetik özelliklerimizle şekilleniyor. Bu aşamada işin içine burcumuzu da eklersek güzel bir karakter analizi yapmış oluruz. Burçlar Kur’an-ı Kerim’de de geçiyor, bazı surelerde burçlar ile ayetler var. Dolayısıyla burçlar haktır yorumları var din bilginlerimizin.

Burcumuz bizi nasıl etkiliyor diye sorarsak, herkese göre farklılıklar olduğu apaçık ortada. Fakat bazı özellikler var ki onları aynı burcun insanlarında ortak gözlemlemek mümkün.Bu yazıma bu özelliklere değinmek istiyorum :) Unutmadan söyleyeyim, burçlar cinsiyete göre farklı etkiliyor bizleri, sözgelimi başak burcu erkeği ile başak burcu bayanı aynı özellikleri sergilemiyor. Şimdi bazı mihenk taşı olan özelliklerimizi paylaşalım.


1 - Oğlak Burcu (22 Aralık - 20 Ocak)

*Bu burçtaki bayanlar çoook inatçı olurlar, kafalarına koyduklarını yapmadan ve yaptırmadan rahat etmezler. Oğlak burcu kadını iyi bir sırdaştır, kendinizi ona rahatça açabilirsiniz. Değişmez kuralları onları gelenekselci yapsa da içlerindeki çılgınlıklar rahat ortamlarda ortaya çıkabilir. Yaptıkları iyiliklerde karşılık beklemiyor gibi gözükseler de takdir edilmeyi hak ettikleri inancını taşırlar.


2 - Kova Burcu (21 Ocak - 18 Şubat)

*Bu burçtaki bayanlar duygusaldır, genellikle sessiz görünürler, oysaki içlerinde deli cesareti taşırlar fakat dışarı yansıtmazlar. Bazı tepkilerine şaşırsanız da genellikle dingin ruhlu kişilerdir. Arkadaş ilişkilerinde sosyal yönleri ağır basar, fakat vefa konusunda biraz eksiklikleri yok değil..

3 - Balık Burcu (19 Şubat - 20 Mart)

*Bu burçtaki bayanlar gerçekten de sulugözün ta kendisidirler, olayları dinlerken bile “acaba bunun neresine kafayı taksam da ağlasam” moduyla dinlerler :) Ama sadık dost ve arkadaştırlar.

4 - Koç Burcu (21 Mart - 20 Nisan)

*Bu burçtaki bayanlar erkeklerdeki baskın olan liderlik özelliğinden nasiplerini almış kişilerdir. Koç erkeği bulunduğu ortamda mutlaka lider olma gayreti içindedir,bayanlarına da bu özellik yansıyor. Tek fark, bayanlar da bu konuda çok fazla hırs olmaması.. Koç bayanları okulda derslere devam edip, güzel not tutan kişilerdir, ama pek paylaşma yanlısı olmazlar, çünkü herkes kendi çabalayıp kazanmalı düşüncesine sahiplerdir.

 
5 - Boğa Burcu (21 Nisan - 21 Mayıs)

*Boğa burcu kadınlarında biraz balık burcu özelliklerini görmek mümkün. Çok hassas olan boğa burcu kadınını asla kırmaya gelmez, kırıldıkları an gözyaşlarını saklamazlar. Tepkilerini bazen çok yüksek dile getirirlerken, bazen de iç dünyalarında kendi kendilerine yaşarlar, tabi bu da arkasından gözyaşları dökmeleri için büyük bir sebep.


 6 - İkizler Burcu (22 Mayıs - 21 Haziran)

*İkizler bayanı, erkeklerine göre nispeten daha öngörülebilir hareketlere sahiptir. Çok fazla gel-git yaşamalarına rağmen hayat rotalarını belirleme konusunda başarılıdırlar. Belirledikleri hedef uğruna gerekirse arkadaş ortamlarını değiştirebilirler, önemli olan onların kendilerini daha yüksek yerlerde görmelerinin sağlanmasıdır. Arkadaş seçiminde seçici davranmaları bazen etraftan eleştiri alsa da, ikizler kendi seçmedikleri arkadaşlarıyla geçim konusunda çok başarılı değillerdir.

7 - Yengeç Burcu (22 Haziran - 22 Temmuz)

*Sadık birer dosttur yengeç burcu kadınları, karşılarındaki kişiyi dinlemekten zevk alırlar. Eğer bir derdiniz varsa ilk anlatacağınız kişi yengeç burcu kadını olmalı. Sizi dinler ve yargısızca fikirlerini söyler. Duygusal olmalarına rağmen mantıkları ile bu özelliklerini örtbas edebilmeyi başarırlar.

8 - Aslan Burcu (23 Temmuz - 23 Ağustos)

*Gözünü yükselme hırsı bürümüş aslan burcu kadınından iş ve başarı konularında uzak durun. İyi bir arkadaş olmalarına rağmen konu kariyere geldiği zaman sizin arkanızdan iş çevirerek kendilerini mutlu hisseden aslan burcu kadınları, el attıkları işleri başarıyla tamamlarlar. Fazla rekabetçi olmalarına rağmen rekabet ettikleri kişiyle çok samimi olmamayı tercih ederler, aslında bu özellik onların kalıcı arkadaşlıklar da kurmasına imkan sağlar. Vefa konusunda çok eksik olsalar da, hayatınızda iz bırakan kadınlardan birkaçı mutlaka aslan burcudur.

9 - Başak Burcu (24 Ağustos - 22 Eylül)

*Titizlikleri ile ünlü olan başak burcu kadınları bu özelliklerini annesinin evinden ayrılıp kendi düzenine geçtiği zaman sergilemeye başlar. Oturduğu yerde kafasını çevirdiği her yeri kontrol ederek tozlu olup-olmadığını irdeler. Bu özellikleri onların pek hoşuna gitmese de yapacak bir şey yok, o tozu kalkıp silmeleri gerekir :) Başak burcu kadını iyi bir dinleyicidir, ama kendisinin dinlenilmesini daha çok bekler. Genellikle mantığı ile hareket etseler de ikili ilişkilerde, özellikle karşı cinsle olan ilişkilerinde duygusal yanları ortaya çıkar, bazen kendileri bile anlayamaz bu duygusallıklarını. Vefalı birer dost olan başak burcu kadını kendisine değer verene kat be kat değer verir, ondan ilginizi eksik etmeyin.

10 - Terazi Burcu (23 Eylül - 23 Ekim)

*Dengesizlikleri ile ünlü olan terazi kadınları dengeyi kurmakta genelde zorlanırlar. Günü gününü tutmaz deyimi tam bu burç kadını için geçerlidir. Değişik tepkiler görmemek için terazi burcu kadınına tekdüze davranın ve onu yormayın. Uysal bir kediyken, biranda pençelerini size doğrultan bir kaplana dönüşebilirler. Tamamlanması gereken işlerde çok başarılı değillerdir, fakat terazi burcu kadını ile vakit geçirmek eğlencelidir. Onlar bu dünyaya yiyip-içip-gezmek ve eğlenmek için gelmiş kraliçe gibi hissederler kendilerini, onlara böyle değer veren karşı cinsi buldukları anda gelecek planları yapılmaya başlanmıştır çoktan.

11 - Akrep Burcu (24 Ekim - 22 Kasım)

*Akrep burcu kadını tam bir vefa örneğidir, üzerinden yıllar geçse bile hiç beklemediğiniz bir anda farklı bir numaradan mesajını görürsünüz. Akrep burcu kadını “ ya hep-ya hiç ” prensibine göre yaşar hayatı, bütün konularda ya tam gönüllüdür, ya da elini bile sürmez işe.. Bu vefalı kadınları hayatınızda değer verdikleriniz arasına mutlaka alın. Ama sizi sevmediyse zorlamayın, ters teper :)

12 - Yay Burcu (23 Kasım - 21 Aralık)
*Hiç kimsenin tavuğuna kış demeyen yay burcu kadınları tam bir halim-selim durumu örneğidirler. Dostlukları kalıcı ve mükemmeldir, sizi adeta annenizle dertleşiyormuşçasına can kulağı ile dinlerler. Arkadaş seçiminde seçici davranmamalarına rağmen arkadaş çevresi iyi kariyere sahip kişilerden oluşur. Eğer değer veriyorlarsa karşılık beklemeden verirler, üstüne karşılık da görüyorlarsa değmeyin siz o zaman keyfinize, çünkü sizi şımartmak için ellerinden geleni yaparlar :)


**Sonuç olarak, bütün bu yazılanlar hayat tecrübem sonucu edindiklerim...Mutlaka her birey farklıdır, illa hepsi herkese uyacak diye bir kaide yok bunu unutmayalım :)



0 comments :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...