Güncel Android Haber ve Uygulamaları

Call of Duty: Modern Warfare 3 Hikayenin Tamamı

Call of Duty: Modern Warfare 3 Hikayenin Tamamı

Bölüm 1: PROLOGUE
Açıklama: İlk sahne
Oyuna ilk intro ile giriş yapılmaktadır. General Shepherd'ın ölümünden saatler sonra. Soap ağır şekilde yaralanmıştı ve hayal görüyordur. Price ve Nikolai onu barınağa yetiştirmeye çalışmaktaydı.


Bölüm 2: BLACK TUESDAY
Açıklama: Ruslara ait Jammer istasyonunu yok et.
Yer: Manhattan,New York
Oyunun başlangıcını Amerika, New York'ta yapıyoruz. Amerika Rusların işgali altında. Birçok yerde cephe açılmış durumda. Ruslar, Amerikalı askerlerin uydu ve haberleşme desteğini kesmek için önemli noktalara Jammer(Sinyal Kesici) istasyonları kurmuş. Biz, ilk bölümde J-SOC Delta Force Timinden bir askeri yönetiyoruz. Yok edeceğimiz jammer kulemiz Menkul Kıymetler Borsası çatı katında kurulu. Jammer tam yok edilmeden telsiz alma imkanı nerdeyse olanaksız. Hedef Jammer istasyonunu yok edip görevi başarıyla tamamlıyoruz. Operasyon yerinden bizi Black Hawks alıyor. Tam bu sırada Rus Helikopterleri peşimize takılıyor. Düşman hedeflerinide yok ettikten sonra merkez komutadan yeni emir geliyor. Limanda birçok Rus savaş gemisi ve denizltı vardır. SAS komandoları Komuta denizaltını yok etmek için gönderilir. Bir sonraki görevimiz orada olacaktır.

Bölüm 3: HUNTER KILLER
Açıklama: Rus Merkezi denizaltına(Oscar II) saldırı düzenle
Yer: Newyork Limanı
Rus sinyal kesici istasyonlar yok edildikten sonra F-16 savaş uçaklarının hava sahası açılır ve Rus hedeflerini vururlar. Ruslar Newyork Limanına doğru çekilir. Limandaki bütün donanmayı yok etmek için merkezi komuta denizaltısına SAS komandoları operasyon yapar. Bu bölümde görevimiz Hedef denizaltının kontrolünü ele geçirmek ve içindeki füzeleri komuta merkezinden yönlendirerek diğer tüm Rus donanmasındaki gemileri yok etmek. Görevi başarıyla gerçekleştirdikten sonra sürat botu ile kaçarak denizden bizi Askeri Deniz Helikopteri(CH-46 Sea Knight) alır ve görevi başarılı şekilde bitiririz. Metal Timin başarısı sonucu Rus kuvvetleri Boston, New York, Virginia, Georgia ve Florida Eyaletlerinden geri çekilir. Tüm Amerikan birimlerine Ana komutadan saldırı için taarruz emri verilir.

Bölüm 4: PERSONA NON GRATA
Açıklama: Dağ evinden Soap'u kaçır
Yer: Himachal Pradesh, Hindistan


Modern Warfare 2 deki son sahnede Soap, General Shepherd ile kavga sonucu ağır şekilde yaralanmıştı. Nikolai, Task Force - 141 e bağlı Soap ve Price'ı Hindistanın Himachal Pradesh ilçesindeki müttefiklerinin yanına getirir. Soap'u buradaki bir barınağa götürürler ve hayata döndürmeye çalışırlar. Tam bu sırada Makarov'a bağlı bir grup asker barınağa saldırı düzenler. Nikolai'nın çağırdığı oradaki en iyi asker olan Yuri yardıma gelir.Eski bir Spetsnaz (Rus Özel kuvvetler) askeri olan Yuri Soap'a yardım eder ve barınaktan price ile onu kaçırırlar ve Helikopter ile oradan uzaklaşırlar.

Bölüm 5: Turbulence
Açıklama: Hamburg'a giden Rus Başbakanı ve Barış heyetini Koru.
Yer: Rus Başbakanın Uçağı
Rus Başbakanı Boris Vorshevsky, Almanya Hamburg Barış konferansında Amerika ve Avrupa ile barış imzalayarak savaşı bitirmek ister. Rus başbakan, barış heyeti ve kızı ile özel başbakanlık uçağındadır. Bu bölümde biz Rus istihbarat servisi FSO ajanı Andrei Harkov'u oynacağız. Rus başbakanı uçakta toplatı odasına geçtiğinde birkaç dakika sonra silah sesleri duyulur. Makarov'un adamları uçağa sızmıştır ve kontrolü ele geçirmiştir. Başbakan ve kızını korumak ana görevimizdir. Uçak trübülansa girer ve yere çakılır. Başbakan,kızı ve birçok FSO ajanı ağır şekilde yaralıdır. uçağın düştüğü bölgeye Makarov'un adamları gelir.Başbakan ve kızını rehin alır. Makarov'un amacı Rus yapımı Nükleer bombaların sistem kodlarını almaktır. Bu şifreler bir tek Başbakanın izni dahilinde alınabilir. Bu yüzden kaçırmıştır.

Bölüm 6: Back on the Grid
Açıklama: Makarov'a ait kimyasal silah yüklü kargoyu durdur.
Yer: Sierra Leone (Afrika)


Makarov, Başbakanı kaçırarak amacına ulaşmıştır. Şimdi kimyasal bombaları Paris,Londra ve Berlin şehirlerinde patlatarak savaşı hızlandırmak isteyecektir.Makarov, Afrikadaki bazı gerilla gruplarını para ile satın almıştır ve onları kullanıyordur.Makarov, Burdaki adamlarını Fas üzerinden ispanya'ya ordanda Avrupa ya yolluyor. Task Force 141(Price,Soap ve Yuri), Makarov'a ait önemli bir kargonun istihbaratını alır ve onu bulmak için Afrikadaki Sierra Leone ülkesine giderler. Afrikadaki Paralı Askerlerin çoğunlukta olduğu fabrikaya giderler kafat orada kargoyu bulamazlar. Nikolai'dan aldıkları istihbarat ile kasabanın merkezindeki Kiliseye giderler kargoyu almak için. Fakat geç kalırlar kargo Rus yapımı bir savaş helikopteri ile götürülür. Price eski silah arkadaşı olan Captain MacMillan (Ukranya Pripyat şehrinde Imran Zekhaev suikast girişiminde bulunmuşlardı) durumu anlatır ve ondan bilgi ister, bu bilgi onu Somalideki paralı militanların liderine götürür.
Not: Altıncı bölümdeki giriş videosunda Makarov'a bağlı onunla çalışmış kişileri gösteren bir resim var. Sol üst köşede LEV Kravchenko'nun resmini görüyoruz. Black Ops'taki Rus Komutan.

Bölüm 7: Mind the Gap
Açıklama: Londra'yı ablukaya al.
Yer: Londra, İngiltere

Bu Sırada, Fransızlar Londraya giden şüpheli bir kargonun bilgisini ele geçirirler. Fregata Şirketine ait bir numaradan gelen istihbarattı M16 ingiliz istihbaratı değerlendirmeye alır. İngiliz SAS Komandoları Londrayı abluka altına alarak araştırma operasyonunu yürütmektedir. Şüpheli Kamyon ve Kargo paketi taşıyan araçlara operasyon düzenlenir. Terörist gruplar metro istasyonuna kaçar ve SAS ekibinden biz onları bir kamyon ile takip ederiz. Terörist grup bir treni rehin alır ve kaçmaya çalışır. Fakat SAS Komandoları metroyu ablukaya alarak çoğunu öldürür. Kargonun bulunma ihtimali olduğu bir kamyonu durdururlar fakat Kimyasal bomba yüklü kargo Londrada başka bir araçtadır. Bu Kimyasal yüklü kargolar Avrupanın birçok şehrine Makarov'un konrolü dahilinde gönderilmiş ve eylemler gerçekleşmiştir. Bu Kimyasal bomba eylemlerinin Rusların yaptığı bilinmektedir çünkü Başbakan Hamburg Barış zirvesine katılmamıştır ve ardından bu eylemler gerçekleşmiştir. Patlamalardan hemen sonra Ruslar Avrupaya kara harekatına başlamışlardır. Makarovun planı yolunda gidiyordur.

Bölüm 8: Goalpost
Açıklama: Rehin alınan Amerikan Başkan yardımcısını kurtar.
Yer: Hamburg, Almanya



Avrupada Londra başta olmak üzere Paris, Brüksel, Madrid, Bern, Roma, Prag, Berlin, Kopenhag, Varşova ve Budapeşte kentlerinde kimyasal bombalar patlatılmış ve tehlike birçok sokağı sarmıştır. Bomba Eylemlerinden sonra Ruslar, Almanya'nın Ramstein, Hamburg kentlerine ve sonra tüm Avrupaya kara harekatı başlatmıştır. Bu saldırılar terör eylemi değil üçüncü dünya savaşının başlangıcı olmuştur. Bu bölümde Delta Force Timinde görevliyiz. Helikopterler ile Amerikan birlikleri Hamburg'a çıkarma yapmaktadır. Görevimiz, Hamburg'ta barış zirvesi için giden ve Rusların saldırısı sonucu rehin tutulan Amerikan Başkan yardımcısını kurtarmaktır ve başarıyla yerine getiririz.

Bölüm 9: Return To Sender
Açıklama: Somali'de Makarov'un şifrelerini bul.
Yer: Bosaso, Somali
Avrupadaki kimyasal bomba eylemlerinden sonra Price eski görev arkadaşı MacMillan dan yardım ister. MacMillan, Afrika üzerinden Avrupya gönderilen kargo teslimatlarının istihbaratını alır ve bu yer Somali'de Bosaso kasabası çıkar. Teslimatı yapan gruplar Somalide paralı korsanlardır ve lideri Waraabe isimli bir militandır. Ekibimiz Task Force 141 buraya operasyon yapar ve Nikolai'dan helikopter desteği isterler. Waraabe'nin bulunduğu karargaha baskın yapar timimiz ve Waraabe'yi sağ ele geçirirler. Waraabe sorgulanır ve Makarov ile hiç tanışmadığını onunla iletişimi Volk adında bomba uzmanı biriyle kurduğunu ve şuan Paris'te olduğunu öter sonra Price tarafından Waraabe öldürülür. Kaçış noktasına giderken Korsanlar yolumuzu keser ve kum fırtınası başlar. Nikolai'nın helikopterini düşürürler. Price ikinci Echo timden yardım ister, Echo timin geldiği askeri jipler ile Somalideki Waraabe'nın yerinden başarılı bir şekilde kaçarız.

Bölüm 10: Bag and Drag
Açıklama: Volk'u canlı yakala.
Yer: Montmartre Hill, Paris Fransa
Price, Kimyasal bombalarının yapımının Volk tarafından organize edildiğini öğrenince bu bilgiyi Amerikalılar ile paylaşıyor. Metal Takım volk'u Pariste canlı yakalamak için Fransız GIGN takımı ile ortak bir çalışma yürütür. Bu arada Fregata Şirketi eskiden Avrupada WMD(Kitle imha silahlarının) dağıtımını üstleniyormuş. Metal Takım ve Fransız GIGN Takımının ortak yürüttüğü operasyom ile Volk canlı olarak ele geçirilir.

Bölüm 11: Iron Lady
Açıklama: Volk'u canlı şekilde Paris'ten çıkar.
Yer: Paris, Fransa
Volk'un yakalanmasından sonra Metal Tim, Amerikan Güvenlik konseyi ile bağlantı kurar ve beyaz saraya Volk'un bilgilerini gönderir. Amerikan başkanı Metal timden ne pahasına olursa olsun Volk'u tek parça halinde istiyordu. Metal Tim, Eyfel Kulesi yok olma pahasına da olsa, görevi başarılı şekilde yerine getirilir.

Bölüm 12: Eye of the Storm
Açıklama: Düşman hattını sızıp Kilise'ye ulaş.
Yer: Prag, Çek Cumhuriyeti


Volk Sorguya alınır. Makarov tarafından Prag'da Otel Lustig'de düzenlenen bir toplantı hakkında bize bilgiler verir. Price,Soap,Yuri şehre sızarlar. Prag'ta Makarov'un adamlarına karşı başlatılan direniş önderi Kamarov'dur. Yeraltı Tünelinde Kamarov ve adamları ile buluşuruz. Kamarov ve adamları o gece Makarov'un Prag'taki adamlarına karşı direniş başlatır. Bizde bu direnişe destek oluruz ve ertesi gün Makarov'a yapılcak suikast için Otel Lustig'in karşısındaki kiliseye geliriz.

Bölüm 13: Blood Brothers
Açıklama: Makarov'u Yakala.
Yer: Prag, Çek Cumhuriyeti

Prag'ta sabah olmuştur.Price,Soap ve Yuri Makarov'a suikast için pozisyonlarını alırlar. Price toplantının yapılacağı otelin saat kulesinde beklerken, Soap ve Yuri Otelin karşı tarafındaki Kilisede pusuda beklemektedir. Fakat beklenmedik şekilde plan bozulur. Kamarov büyük ihtimalle Makarov'un adamları tarafından yakalanıp sorguya çekilir ve suikast planını öğrenirler. Makarov, Yuri'nin Price ve Soap ile birlikte çalıştığını öğrenir. (Oyunda bahsetmiyor fakat Bizim düşüncemiz; Makarov'un yapacağı toplantının ertesi gecesi başlatılan direniş saldırısından Makarov kuşkulanmış ve şehirdeki direnişçileri sorgulayıp büyük ihtimal bir kaçını satın almıştır. Makarov yakaladığı direnişçileri sorgular ve 3 yabancının direnişe katıldığı özel bir tim olduğunu söylerler. Makarov durumu anlar ve toplantı yapacağı günün ertesi bu 3 kişinin Prag'ta olması suikast planını ortaya çıkartır. Makarov satık aldığı muhbirler ile Kiliseye C4 patlayıcı koydurtur ve Sabahki operasyon sırasında Kamarov'u Otele sızarken yakalarlar. Hatırlayın, Price Operasyon sırasında Kamarov ile iletişim kuramaz.). Planı kendi lehine çevirmek için Makarov'un adamları karşı kiliseye ve Otelin ikinci katında asansörün içindeki Kamarov'un üstüne C4 patlayacı yerleştirirler. Price operasyon sırasında Kamarov ile iletişim kuramaz fakat operasyonu başlatır. Yuri balkondaki askerleri öldürdükten sonra Price otelin çatısından ikinci kata girer, birden asansör açılır ve Price Kamarov'u C4'e sarılmış bir sandalyede görür. Makarov'un planı işler. Otele ve karşı kiliseye yerleştirilmiş C4 ler patlar. Soap ağır yaralanır. Onu güvenli bir yere götürmek için Makarov'un adamlarından kaçmaya başlarlar. Direnişçilerin yardımı ile Makarov'un adamlarından kaçarlar ve Güvenli bir barınağa gelirler fakat Soup ağır yaralanmıştır. Ve Soup için acı bir son olur ölmüştür. Son sözü Price'ın bilmesi istediği bişeydir. Makarov'un Yuri'yi tanıdığını söyler. Price "Özür dilerim" diyerek Soap'un üzerine manevi değeri onlar için önemli olan M1911 pistol silahı bırakır. (M1911, Modern Warfare 1'de Soap'un Zakhaev'i öldürdüğü silah, son sahne hatırlarsanız ve bu silahı Modern Warfare 2'de Price'ı Gulag tan kurtarınca ona geri veriyor) Soap'un ölümüne sinirlenip Yuri'ye yumruk atan Price ona Makarov hakkında ne bildiğini sorar ve Yuri geçmişine döner. Ve oyunda Flashbacks intro açılır.

1996 Pripyat Ukranya - Imran Zakhaev Suikast Girişimi
Makarov ve Yuri'nin aynı araçta olduğunu, Zakhaev ve teslimat sırasında orada bulunduğu orataya çıkar
2011 Al-Asad Karargah Merkezi Ortadoğu(IRAK)
Makarov 30.000 sivil ve birçok Amerikan askerinin öldüğü Rus yapımı kitle imha silahını patlatır.Bu Sırada Yuri'de yanındadır.
2016 Zakhaev Havalimanı Moskova,Rusya
Makarov'un Moskovadaki Zakhaev Havalimanında yaptığı sivil katliam ile Ruslar ve Amerikalıların savaşmasını planlamıştı. Bu planı Yuri bozmak ister fakat Makarov onu karnından vurur. Katliam sırasında Yuri hava limanın lobisine gider fakat yaralı olduğu için Makarov'u durduramaz.



Yuri'nin anlattıklarının sonunda Price onu öldürmez. Çünkü Yuri artık Makarov'dan nefret ediyordur ve onu öldürmek için hazırdır.

Bölüm 14: Stronghold
Açıklama: Kaleye sız ve Makarov'un nerede olduğunu bul.
Yer: Prag, Çek Cumhuriyeti
Price, Yuri ile Makarov'u yok etmek için anlaşmışlardır. Soup'un ölümünden sonra Price Makarov'u yok etmek ister. MacMillan'dan Prag'ta Makarov'Un gizli Üs olarak kullandığı bir kalenin kordinat bilgilerini alır. Amaç, kaleye sızarak Makarov'un yerini öğrenmektir. Price ve Yuri kaleye sızarlar ve bazı noktalara C4 patlayıcı yerleştirirler. Ana kontrol odasına ulaştıklarında Makarov'u ekranda görürler, Rus başbakanını sorgularken. Sorgu sırasında Makarov Nükleer bombaların ateşleme kodunu ister başbakandan. Kızının ise şuan Berlin'de elimizde olduğunu söyler. Price ve Yuri bu önemli bilgiyi aldıktan sonra yerleştirdikleri C4 bombalarını patlatarak kaleden kaçarlar. Bu sırada Price, Nikolai ile bağlantı kurar ve başbakanın kızının Berlinde olduğunu söyler. Nikolai, Amerikalılar ile iletişime geçer bu istihbarat için. Dağ yamacına geldiklerinde Nikolai ile bağlantı kurulup ve helikopter ile kaçarlar.

Bölüm 15: Scorched Earth
Açıklama: Başbakanın kızını kurtar.
Yer: Berlin Almanya
Amerikalılar Nikolai'dan aldığı istihbarat ile Berline Rus başbakanın kızını kurtarmaya Delta Force timini gönderir. Almanya, berlin işgal altındadır. Alman tankları savaş sırasında Delta Force time destek sağlarlar. Alena Vorshevsky'nin Berlinde tam yeri belli değildir. CIA, telefon şebekesinden Alena'nın buludunğu yerdeki telefona ulaşır ve tam nerde olduğunu sorar. Beşinci katta bir odada olduğunu binanın tam ismini bilmediği fakat çaprazında Reisdorf adlı bir bina olduğunu söyler. Delta Force timi kızın yerini bulur fakat tam kurtaracağı sırada Makarov'un adamları gelir ve Helikopter ile kızı kaçırır.

Bölüm 16: Down the Rabbit Hole
Açıklama: Rusya Başbakanını kurtar.
Yer: Doğu Sibirya, Rusya
Alena Vorshevsky, Makarov'un adamları tarafından Sibiryada bir elmas madenine götürülür. Task Force 141 ve Delta Force tim, Başbakan ve kızını kurtarmak için ortak operasyon kararı alırlar. Başbakanı kurtarmak için tek şans budur aksi taktirde Makarov Nükleer bombaların ateşleme kodunu alarak Avrupayı yok eder. Task Force 141 ve Delta Force Operasyonda başarılı olurlar, Rusya Başbakanı ve Kızı kurtarılır fakat kaçış esnasında Sandman ve Metal timin diğer elemanları olay yerinde kalır ve çıkan patlama sonucu ölürler. Kurtarma görevi, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki savaşın sonunu getirir.

Bölüm 17: Dust to Dust
Açıklama: Makarov'u öldür.
Yer: Arap Yarımadası - Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Otel Oasis

Rusya ve Amerika savaşı sona erdirip barış imzalamıştır. Yok edilmesi gereken tek şey artık Makarov'dur. Price, Makarov'un iletişim kurduğu hattı bulup onu aramıştır. Makarov ile konuşma sırasında kordinatları tespit edip onun için geleceğini söylemiştir. Price, Yuri ile birlikte ve Nikolai'nın yardımının olduğu Dubai'de Otel Oasis'e operasyon kararı alırlar. Özel çelik giysi giyerek Price ve Yuri Oteli basarlar ve Makarov'u bulmaya çalışırlar. Makarov tam kaçacağı sırada bir patlama olur ve Yuri yaralanır. Price'a devam etmesini söyleyen Yuri Otelin çatı katına doğru koşar ve Helikopter ile kaçan Makarvo'u görür. Helikopter tam havalanırken atlayarak kontrolü eline alır fakat helikopter isabet aldığından düşer. Price ve Makarov yaralanmıştır. Makarov yerde duran silahı alır ve tam Price'ı öldüreceği sırada Yuri gelerek omuzundan vurur fakat Makarov karşılık vererek Yuri'yi öldürür. Price tam bu sırada Makarov'u tutar ve kavgaya başlarlar. orda duran bir kabloyu Makarov'un boynuna bağlayarak aşağı lobiye camdan atlar Makarov ile ve Makarov asılmış bir şekilde orada kalır. Price, tüm bu lanet olayların bitmesi üzerine purosunu yakar ve Makarov'un sallanan cesedini izler.
Oyunun sonunda çıkan bu resim sanırım Soap, Sandman, Price ve Ghost'un 2013 yılında Kingfish yani Makarov'u yakalamak için bir operasyon girişimi yaptıklarını açıklıyor.


Yazarlar: Burak AVCI (Bur4x) - Ercan UYMA (Qzeen)

Kaynak: http://bur4x.blogspot.com/2011/11/call-of-duty-modern-warfare-3-hikayenin_17.html


1 yorum :

  1. abi biri lütfen bana yardım etsin bi bölmüde takıldım o yerle ilgili videoları falanda izledim fayda etmedi bi türlü geçilmiyo o bölüm dedikleri gibi yapıyom bi türlü olmuyo volk escaped diyo biri yardım etsin lütfen

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...