Güncel Android Haber ve Uygulamaları

Akdeniz Üniversitesi Bütünleme Başvurusu ve Tarihleri

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın tüm üniversitelere bütünleme hakkı tanındığına dair açıklamalarından sonra tüm üniversitelerden bu kararla alakalı açıklamalar gelmeye devam ediyor.Akdeniz  Üniversitesi'de bütünleme sınavları ile alakalı detaylı bir açıklama yaptı.
İşte Akdeniz Üniversitesi'nin Açıklaması
Akdeniz Üniversitesi Bütünleme Sınavı Başvurusu
2011-2012 öğretim yılında geçerli olmak üzere
a)201 l-2012 egitim-öğretim yılı yaz okulu uygulamasına devam edilmesine, ilgili yürütme  kurulu
kararı doğrultusunda 201 l-2012 eğitim-öğretim yılında tüm birimlerimizde uygulanacak olan bütünleme
sınavlarının aşağıda belirtilen ilkeler doğrultusunda uygulanmasına ve sınav takviminin aşağıdaki şekilde
oluşturulmasına;

1)Bütünleme Sınav İlkeleri
Öğrenciler Yaz Okulunda ön kayrt yaptırdıkları dersin açılması halinde yaz okuluna devam
edebilirler.
Yaz okuluna devam ederek başarısız olanlarla,başarılı olup not yükseltmek isteyen öğrenciler de bütünleme hakkından yararlanabilirler.
Yaz okuluna kayıt yaptıran ancak bütünleme sınavına katılacağı için kayıt hakkından vazgeçen öğrencilerin 06 Temmuz 2012 tarihine kadar başvurmaları halinde ödemiş oldukları ücretler iade edilir.
İlgili yarıyıl veya yıl sonunda almış oldukları ders/derslerin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı elde eden öğrencilerden yarıyıl/yıl sonu sınavında başarısız olanlarla sınava girme şartlarını sağladığı halde yarıyıl/yıl sonu sınavına giremeyenlere başarısız oldukları her ders için bütünleme sınav hakkı tanınır.
Uygulamada başarısız olan öğrencilere uygulama sınav hakkı verilir,başarılı olması durumunda bütünleme sınavına girebilir.
Not yükseltmek isteyen öğrencilerde bütünleme sınavlarından yararlanırlar.Ancak bu sınav sonucunda hesaplanan başarı değerlendirilmesi geçerlidir.
Bütünleme sınav süresi en fazla 50 dakikadır.
Bütünleme Sınav Süresi ile alakalı şimdiye kadar sadece Akdeniz Üniversitesi tarafından bir kısıtlama getirilmiş.Bu kararın ilğinç olduğunu düşünüyoruz.Çünkü bazı yıl sonu yani final sınav sürelerinin 50 dakikadan fazla olduğunu düşünürsek bu karar öğrenciler için umarım olumsuz bir durum olşturmaz.
Bütünleme sınav notu sınav ve başarı değerlendirme yönergesinin yedinci maddesinde belirtilen yarı yıl sonu sınav notu yerine geçer;
İlgili ders için dönemde kayıt olduğu ders şubenin değerlendirme biçimi ile değerlendirilmesine ders şubenin değerlendirme biçiminin bağıl değerlendirme olması halinde final sınavı sonrasında yapılan başarı aritmetik ortalama ve standart sapma ile değerlendirilir.



Akdeniz Üniversitesi Bütünleme Sınavları Ne Zaman?
2)Bütünleme Sınav Takvimi
Tüm derslerin sınavları 27 Ağustos-09 Eylül 2012(Hafta Sonları Dahil)
Bütünleme sınav notlarının otomasyona girilmesinin son günü 10 Eylül 2012
Bütünleme sınav sonuçlarına itiraz ve düzeltme,düzeltilen notların  otomasyona girilmesi 11-12 Eylül

Akdeniz Üniversitesi Bütünleme Sınavları İçin Başvuru Ne Zaman?
Bütünleme sınavına girecek olan öğrencilerin başvuruların son günü 24 Ağustos
b)Bütünleme sınav takvimi ile bağlantılı olarak 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılı ya okulu takviminde yapılan değişiklikler
Yaz okulu sınav sonuçlarını otomasyona girilmesi son günü 22 Ağustos 2012
Yaz okulu sınav sonuçlarına itiraz ve sonuçların düzeltilmesi 23 Ağustos 2012

Akdeniz Üniversitesi 2012-2013 Harç Yatırma Tarihleri
c)2012-2013 eğitim-öğretim yılı akademik takviminde 03-07 Eylül 2012 olarak belirlenen Akdeniz Üniversitesi Harç Yatırma ve Kayıt Yenileme  tarihlerinin 10-15 Eylül  2012 olarak değiştirilmesinin uygun olduğuna Akdeniz Üniversitesi Senatosu tarafından karar verilmiştir.
Kaynak:Akdeniz.edu.tr


0 comments :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...